Vår nya webbtjänst för våra medlemmar Hallands Befolkning

Hallands befolkning

Digitalt sökbara avskrifter av kyrkoböckerna i Halland,

födda, vigda och döda från 1600-talet till 1900-talet.

Besök sidan.

logga släktforskardagarna FINAL RGB

Stort intresse på Släktforskningens egen dag

2018-01-21

Blötsnön dalade sakta utanför fönstren. Borta på Stadsbiblioteket – som ju är vår vanliga hemvist i Halmstad för Släktforskningens dag – firade man Elsa Graves 100-årsdag. Därför hade vi tillfälligt fått slå läger hos Café Strandgatan.
I den mysiga och ombonade miljön möttes besökarna av tre stationer, bemannade av våra duktiga Gert Edbertsson, Lars-Ola Stare och Håkan Westergren. Vid dem och deras datorer fördjupade sig och förundrades människor med ett nyvaknat intresse för släktforskning.

ED1A1040 beh webb

– Petronella!? Det namnet har jag aldrig hört i min släkt! Jag visste att mormor kom från Tönnersjö, men att jag hade anor nere i Malmöhus län – det var nytt! Nu har Lars-Ola givit mig en grund som min syster och jag kan gå vidare på – vi ska fortsätta i lokalen på Ryttarevägen.

Julbild2017

God Jul och Gott Nytt År

Önskar styrelse och webredaktion i Hallands Släktforskarförening till alla julfirande släktforskare.

Kansliet är stängt mellan 21 december och 8 januari.

Julfika för funktionärer

20171212 142729s

Den 12 december var det dags för julfika för föreningens funktionärer. Denna gången i Tönnersjö bygdegård med vinterväder. Det blev soom vanligt många trevliga samtal runt borden och vi fick information om hur den nya portalen med Halland befolkning skall utvecklas.

20171212 142809s20171212 142827s

Kurser och föreläsningar våren 2018

2017-11-20

Är du intresserad av att lära dig mera om släktforskningen?

Kolla in kursprogrammet för våren här

eller föreläsningarna här.

Ingemar Rosengrens gårdsgenealogier bild till hemsidan wI Rosengrens gårdsgenealogier som böcker

2017-09-21

Nu finns Ingemar Rosengrens gårdsgenealogier som upptryckta böcker, samlade i sex olika volymer: Köinge och Askome socken, Okome och Svartrå socken, Rolfstorps socken, Särdal i Harplinge socken och Steninge socken, Skrea socken samt Stafsinge och Vinberg socken. Mer utförlig information om böckerna hittar du under fliken Försäljning.

Kvällsbuffé för funktionärer och volontärer

2017-09-20
IMG 5683 w2För drygt tre veckor sedan var det över. Det som så många hade lagt åtskilliga arbetstimmar på. Vi pratar Släktforskardagarna. Mycket engagemang! Många möten! Roliga minnen! Hallands Släktforskarförening kunde stolt konstatera att man dragit det hela i land och med den äran! Många positiva och tacksamma kommentarer har kommit in till föreningen. Som ett tack till alla som ställde upp och hjälpte till bjöd föreningen på en kvällsbuffé på Good Morning Hotel, Eurostop.

Besöksrekord?

ED1A6368 w

2017-08-28
Nu pustar vi ut efter att ha genomfört Släktforskardagarna 2017. Hela 5375 hittade till Halmstad Arena, vilket vi tror är besöksrekord!
Besök gärna www.SFD2017.se för att se bilder från arrangemanget och där ligger också vinstlistan från numret på mässkatalogen utlagd.

Helsingborgs Dagblad skriver om de kommande Släktforskardagarna i Halmstad.

Masskatalogen framsida

s här.

Släktforskardagarna på Halmstad Arena

Nu är reklamen för Släktforskardagarna på plats på Halmstad Arena.

20170807 174118s