Webbtjänst för våra medlemmar

Hallands befolkning

Digitalt sökbara avskrifter av kyrkoböckerna i Halland,

födda, vigda och döda från 1600-talet till 1900-talet.

Besök sidan.

3212002bou mini

Digitalt sökbart register till Halländska bouppteckningar.

Besök sidan.

logga släktforskardagarna FINAL RGB

Stort intresse på Släktforskningens egen dag

2018-01-21

Blötsnön dalade sakta utanför fönstren. Borta på Stadsbiblioteket – som ju är vår vanliga hemvist i Halmstad för Släktforskningens dag – firade man Elsa Graves 100-årsdag. Därför hade vi tillfälligt fått slå läger hos Café Strandgatan.
I den mysiga och ombonade miljön möttes besökarna av tre stationer, bemannade av våra duktiga Gert Edbertsson, Lars-Ola Stare och Håkan Westergren. Vid dem och deras datorer fördjupade sig och förundrades människor med ett nyvaknat intresse för släktforskning.

ED1A1040 beh webb

– Petronella!? Det namnet har jag aldrig hört i min släkt! Jag visste att mormor kom från Tönnersjö, men att jag hade anor nere i Malmöhus län – det var nytt! Nu har Lars-Ola givit mig en grund som min syster och jag kan gå vidare på – vi ska fortsätta i lokalen på Ryttarevägen.

Gåvor och inköp 2017

Bocker2018-01-16
Genom inköp men framförallt genom gåvor från våra medlemmar har vårt bibliotek utökats med ytterligare ett antal, för släktforskare, intressanta böcker.
Ta gärna del av den specificerade förteckningen över 2017 års bokförvärv, gåvor och inköp.
Ett stort tack för alla gåvor!

Gåvor och inköp 2017

En del av böckerna finns redan i vårt bibliotek och dubbletterna säljs då ut som loppisböcker. Titlar markerade med en asterisk (*) är loppisböcker och är därför till försäljning i föreningslokalen. Har du långt dit men har möjlighet att komma på vårt årsmöte den 17 mars? Vi erbjuder möjlighet att ta med ett urval böcker till årsmötet i Vallda församlingshem. Meddela i så fall ditt önskemål till vårt kansli på tfn 035-12 82 72 eller via mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Julbild2017

God Jul och Gott Nytt År

Önskar styrelse och webredaktion i Hallands Släktforskarförening till alla julfirande släktforskare.

Kansliet är stängt mellan 21 december och 8 januari.

Julfika för funktionärer

20171212 142729s

Den 12 december var det dags för julfika för föreningens funktionärer. Denna gången i Tönnersjö bygdegård med vinterväder. Det blev soom vanligt många trevliga samtal runt borden och vi fick information om hur den nya portalen med Halland befolkning skall utvecklas.

20171212 142809s20171212 142827s

SVAR blir gratis!

RiksarkivetRiksdagen klubbade idag, den 6 december, igenom att Riksarkivet får tio miljoner i extra anslag för att göra de digitala samlingarna tillgängliga utan kostnad. Det betyder att SVAR blir gratis att använda den 1 februari 2018.

Riksarkivet har digitaliserat cirka 180 miljoner sidor, varav 100 miljoner är tillgängliga via den digitala forskarsalen hos SVAR. De bilder som inte är publika är under personsekretess och släpps kontinuerligt i takt med att skyddstiden löper ut.

Sveriges dödbok7

Sveriges dödbok 7

Nu kan man köpa den sjunde utgåvan av Sveriges Dödbok, i förhandsversion. Frivilliga medarbetare i projektet "Namn åt de döda" har kompletterad databasen med ca: 1.7 miljoner poster från åren 1860-1900, samt hundratusentals tillägg för perioden 1900-1970. Dessutom har tillkommit 285.000 poster från åren 2014-2016 ur Försäkringskassans databas.

Totalt innehåller databasen över 11,3 miljoner poster. Nyregistrerade uppgifter för perioden 1860-1900 avseende alla delar av landet i en omfattning som täcker ungefär 2/3 av det samlade underlaget. Flera förbättringar har införts vad gäller presentation och sökmöjligheter, exempelvis kan man nu söka på yrke och kommentarer, och adressökningen har kraftigt förbättrats.

Systemkrav, Windows XP eller senare, Mac OS 10.7 eller senare.
Dödboken kan köpas som DVD-skiva eller på USB-minne från Sveriges Släktforskarförbund.

Kurser och föreläsningar våren 2018

2017-11-20

Är du intresserad av att lära dig mera om släktforskningen?

Kolla in kursprogrammet för våren här

eller föreläsningarna här.

Ingemar Rosengrens gårdsgenealogier bild till hemsidan wI Rosengrens gårdsgenealogier som böcker

2017-09-21

Nu finns Ingemar Rosengrens gårdsgenealogier som upptryckta böcker, samlade i sex olika volymer: Köinge och Askome socken, Okome och Svartrå socken, Rolfstorps socken, Särdal i Harplinge socken och Steninge socken, Skrea socken samt Stafsinge och Vinberg socken. Mer utförlig information om böckerna hittar du under fliken Försäljning.

Kvällsbuffé för funktionärer och volontärer

2017-09-20
IMG 5683 w2För drygt tre veckor sedan var det över. Det som så många hade lagt åtskilliga arbetstimmar på. Vi pratar Släktforskardagarna. Mycket engagemang! Många möten! Roliga minnen! Hallands Släktforskarförening kunde stolt konstatera att man dragit det hela i land och med den äran! Många positiva och tacksamma kommentarer har kommit in till föreningen. Som ett tack till alla som ställde upp och hjälpte till bjöd föreningen på en kvällsbuffé på Good Morning Hotel, Eurostop.