”Alla” drog till Malmö

Det var något visst med helgen den 24–25 augusti…

Är man släktforskare så vill inte gärna missa årets släktforskardagar, som i år hölls i Malmö. Har man varit med förr har man många kända bekanta att prata med. Är det första gången man är med har man utökat bekantskapskretsen. Planerade och oplanerade inköp har uträttats, föreläsningar har besökts, medlemsansökningar har gjorts, nya kunskaper har inhämtats. Ja, ett besök på denna årliga mässa passerar inte obemärkt förbi.

Under fredagen hölls Sveriges Släktforskarförbunds årsstämma med engagerade diskussioner. Innan stämman hölls en informationskonferens där vi dels fick veta mer om samarbetet med hembygdsföreningarna och dels om ett forskningsprojekt om – just det – släktforskning.

Under helgen fylldes Baltiska hallen av utställare, föreläsare och besökare som minglade runt i mässlokalerna.

Vid lördagskvällens bankett delades priser ut och vepan vandrade vidare till Västerås Släktforskningsklubb, som tar över arrangörsskapet under nästa år.

Hallands Släktforskarförening fanns i monter nummer nio, där vi fick många besökare. Så härligt med alla dessa glada människor, som alla har släktforskning som ett gemensamt intresse!

Ta gärna del av vårt bildcollage från Släktforskardagarna i Malmö 2024.

Foto: Peter Nordell och Elisabeth Fagerberg.

Stämman och informationskonferensen

Invigningen av Släktforskardagarna

Banketten

Hallands Släktforskarförenings monter

Mingel